boleč križ ali vrat?
mravljinčenje, bolečina rok ali nog?

IMAMO REŠITEVRehabilitacija hrbtenice, mišičja in ostalih sklepov. Center manualnih terapevtskih tehnik.

Za podjetja in posameznike nudimo protibolečinske terapije in organiziramo delavnice obvladovanja stresa in osebnostne rasti.
Delodajalci, pomagamo vam znižati bolniški stalež zaposlenih in krotiti negativne posledice prezentizma.

Za mamico in dojenčka je še eden naših atraktivnih programov.

#hernijadiska

diskus hernia

Medvretenčna ploščica je kompleksna struktura, ki leži med dvema vretencema. Sestavljena je iz dveh delov. Centralno leži poltekoče pulpozno jedro, ki ga obdaja koncentrično razporejen vezivni obroček. Zdrava medvretenčna plošča je ključna za normalno biomehaniko hrbtenice. Deluje kot blažilec sil , ki delujejo na hrbtenico .

Medvretenčna ploščica z leti izgublja vodo, se krči, struktura pa postaja vse trša. V takih medvretenčnih diskih lahko pride bodisi do izbočenja ali celotnega iztisnjenja vsebine medvretenčne ploščice v spinalni kanal - hernija medvretenčne plošče.

Lahko se pojavijo bolečine v hrbtu, vratu, križu in bolečine, mravljinci v rokah ali nogah.

Ob prvem obisku terapevt pregleda vašo  zdravstveno dokumentacijo, opravi pregled geometrije telesa (gibljivost sklepov, mišic, ocena drže in gibanja idr.).

S pomočjo podrobne anamneze in klinične slike se terapevt odloči za individualno obravnavo oziroma vas po potrebi napoti nazaj k vašemu dr. med.

Veliko pacientov občuti olajšanje bolečine že po prvi terapiji, sicer pa za popolno odpravo bolečine določenega simptoma, kot je dolgotrajna bolečina vzdolž roke ali noge, zadošča v povprečju 5 obiskov.

Po končanih terapijah je včasih potrebnih nekaj dni, da se pokaže izboljšanje, nato pa je dobro nadaljevati vaje za krepitev mišic stabilizatorjev trupa in rednimi kontrolnimi pregledi. VEČ >>>

#Medicoars 

SLEDITE nam 

varnost

Postopek dela je varen.
Dodatne poškodbe niso možne.
Terapija je primerna tudi za dojenčke.

rezultat

Postrežemo vam z učinkom
in ne zgolj s storitvijo.
Rezultati so merljivi/preverljivi.

strokovnost

Bow Ter Ljubljana
IOS & Phelan
Bowen Therapy Essentials Australia

ni vseeno,
komu zaupate svoje 

zdravje

Tina Šikonja Hudelja
Žena in mama. Lastnica in direktorica zavoda Medico Ars.

Že od 2009 Pain & Stress Management izkušnje.

Licenca IN dovoljenje za delo
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Od 2014 in naprej Zavod Medico Ars.

Od 2009 do 2014 Center za medicinsko rehabilitacijo.
Terme Dolenjske Toplice. Terme Krka.
Oddelek za fizioterapijo in masaže.
Reference: 
- Danilo Radošević, dr. med., spec. inter. med. Terme Krka.
- Ana Grajš, vodja fizioterapije v Termah Dolenjske Toplice.

inovativen pristop za odličen

rezultat

Uporaba ustrezno prilagojene kombinacije  večih najsodobnejših manualnih terapevtskih tehnik, ki dajejo merljiv rezultat. Postopek prilagodimo vašemu stanju.

Terapijo izvedemo v skladu z rezultati testiranja vašega stanja, ki ga opravimo z namenom uvideti in odpraviti vzrok vaših težav. Po terapiji ponovno testiramo ali je osnovni vzrok še prisoten in ustrezno ukrepamo.

Večina klientov zmanjšanje bolečine občuti med 1. terapijo. Za optimalen rezultat svetujemo 3 obiske, v kompleksnejših primerih 5. Po opravljenih terapijah imate dodatno možnost 4 neobveznih obnovitvenih terapij, ki jih lahko opravite znotraj enega leta.

mozaik naših

storitev

Težave s hrbtenico ...
... so obvladljive. Ko boli križ ali zateza v vratu in bolečina seva v katero izmed okončin, so na voljo naši različni vsebinski paketi. Tudi za glavobol je lahko "kriva" hrbtenica in za težave z ostalimi sklepi prav tako.
Zagotavljamo spremembo v vašem počutju.
Pošljite povpraševanje >>>

Za mamico in dojenčka
Na naraven način olajšamo težave vašega malčka. Da bodo krči, polivanje ali zaprtje čim prej mimo. Na voljo so 3-4  terapevtski paketi. Med vsemi je najbolj iskan paket za mamico po carskem rezu, ki vsebuje tudi 5 Baby Bowen terapij za dojenčka.
Več >>>

Darilni bon ...
... je izjemno praktično darilo za vse mogoče priložnosti. Za vse generacije - za mlade starše z dojenčkom ali pa za najbolj zagnanega poslovneža ali športnika. Darilni boni so na voljo za vse naše storitve. Izberete lahko tudi vrednostni darilni bon.  
Več >>>

Stress Management
Aktivni vikend oddih
za podjetja in posameznike.
Tečaj obvladovanja stresa.
Kulinarika, savna, bazen.

 

mnenje učitelja in strank

preberite

I have known Tina for a number of years. She is a passionate and highly skilled Bowen therapist who consistently strives to practice the therapy at the highest level. I have no hesitation in recommending Tina for Bowen therapy.

GRAHAM PENNINGTON
Complementary Medicine Practitioner, Victoria - Australia

Enostavno najboljša terapevtka, ki z veliko razumevanja, znanja odpravlja telesno in duševno bolečino. Poskrbi za vse hude podjetniške tegobe kot so stres, nepravilna drža, zakrčene mišice ...
Toplo priporočam.

IRENA HORVAT
Kamareta Commerce d.o.o.

Tina je pri svojem delu nasmejana, polna znanja in, kar je najpomembnejše, učinkovita. Vsekakor jo priporočam!

MARTINA SIMONIČ
8 Shadows Art & SOFIA House of Wisdom founder l mixed media artist l creativity coach

Bownova terapija in Tina sta vedno prava odločitev! Gre za kombinacijo ne invazivne metode, korektnega in profesionalnega odnosa Tine, truda in angažiranosti vse do želenega rezultata. Osebno zelo zadovoljna in priporočam vsakemu.

NADA VENETIČ
Head Packaging Graphic Design department at Krka

I had severe pain in my knee and my son had one leg shorter than the other. We both had a couple of Bown Therapy sessions with Tina. My knee pain and swelling completely disappeared in one month and my son's difference in leg length has been completely reduced immediately after the last session. Tina is very professional and her approach during the sessions in incredibly calming. If you are experiencing any pain issues I am really recommending her and would not choose any other for me and my family.

MARJETA PANJAN ŽALEC
Senior Director Strategic Accounts at AMPLEXOR International

Tina helped me when my back was in pain. Calm, kind, passionate, skilled are words that describe Tina. I highly recommended!

JURIJ BROZOVIČ
Photographer and videographer

PROSTOR ZA
VAŠE MNENJE
Kako ste bili zadovoljni
z našimi storitvami?

KLIK SEM
OCENI STORITEV
NAPIŠI MNENJE

Anonimno podajte mnenje.
Ocenite izkušnjo.


Hvaležni bomo tudi za kritiko.
Iskrena povratna informacija 
je pogoj za izboljšanje ponudbe.

       

© Copyright Zavod Medico Ars