Medico Ars, najboljše za vašo hrbtenico. #fizioterapija #hernijadiska

5 obiskov za 1 osebo

hernija diska?
imamo rešitev.Vsaka bolečina vzdolž roke ali noge še ne pomeni hernije diska. Prav tako vsaka hernija diska še ne pomeni nujno operativnega posega. So pa tudi situacije, ko je operativni poseg hernije diska potrebno opraviti nujno in to v čim krajšem možnem času. 

Uspešno rehabilitiramo večino vseh vrst hernije za katere je še primerno t.i. konzervativno zdravljenje. Pravočasen začetek obravnav je ključnega pomena za dosego najboljšega rezultata. Ne odlašajte, pokličite še danes - naj bolečina postane preteklost.

#realignment#painrelief

medico ars pristop

Medico Ars REHABILITACIJA je osredotočena na korekcijo geometrije telesa, še posebno na razmerja medenični obroč - hrbtenica - ramenski obroč in lobanjsko dno.

Na prvem pregledu preverimo, kje vse v mišično skeletnem sistemu ste "iz vinkla" in zakaj. Testiramo asimetrijo mišic in okostja, hidriranost telesa idr. Z vami se pogovorimo o vašem načinu dela in drugih obremenitvah. Zanima nas še nekaj malenkosti v zvezi s splošnim zdravstvenim stanjem. Podrobno preučimo vaše izvide, če jih že imate. Za obravnavo v večini primerov izvid dr. med. ni nujen, je pa zelo dobrodošel. 

S pomočjo najsodobnejših in preverjeno varnih in učinkovitih manualnih terapevtskih tehnik iz vašega telesa izvabimo tisti odziv, ki privede do večje simetrije v mišično skeletnem sistemu. Na ta način "resetiramo" nevrološki (živčevje) in endokrinološki (hormoni) sistem - to sta dva regulatorna sistema v telesu, lahko rečemo dve vodji, ki vse ostalo v telesu spravita v red. 

Govorimo o homeostazi, stanju reda v telesu. Velja tudi za naše mišice, ki kot jeklenice zdaj še bolj pravilno razpenjajo okostje in omogočajo notranjim organom pravilnejše delovanje. 

Poenostavljeno povedano: dosežemo, da mišice telesa razpnejo okostje. Pritisk na prizadete strukture se pravilneje razporedi oz. zmanjša. Simptomi bolečine in mravljinčenja se začnejo zmanjševati.

#painrelief #back pain #neck pain

ali postopek
terapije boli? 

Terapevtske poteze apliciramo na določen del mišice in v smiselnem zaporedju. Nekatere prijeme čutite intenzivneje, drugih skorajda ne. Proces dela je v prilagojeni obliki primeren tudi za mlajše otroke - poudariti hočemo varnost in to, da se vam lahko prilagodimo, če bi se med našim delom počutili neugodno. V dnevih po eni obravnavi lahko občutite t.i. reagiranje telesa, običajno gre za blago nelagodje v mišicah. Vedno je na voljo kontakt terapevta, s katerim se lahko pogovorite o počutju. Olajšanje se običajno občuti že po 1. obravnavi.

#medico ars

5 obiskov za
1 osebo po korakih 

Prvi obisk: temeljit razgovor, pregled s testiranjem geometrije telesa in prva terapija. Zaključni test, kjer že preverjamo ali je prišlo do prvih pozitivnih sprememb. Drugi in tretji obisk: kratek razgovor, testiranje in ocena stanja, terapija in zaključni test z oceno stanja. Po zaključku 3. terapije vam predlagamo izvajanje ustrezne vadbe, če vaše stanje to že dopušča. Četrti in peti obisk se izvedeta v podobnih zaporedjih, vendar še bolj ciljano prilagojeno glede na dogajanje z vašim počutjem in našo oceno vašega stanja.

#pro #medico ars 

manj bolečine in
več gibljivosti 

80-85% naših klientov po 3-5ih obravnavah zazna izboljšanje počutja: manj bolečine in večja gibljivost celotnega telesa.

Kdo so tisti izmed  15-20% oseb? Večina, ki je predolgo odlašala s terapijami in/ali je nastopila težja stopnja obolenja, kažejo pa naslednje znake: težave pri odvajanju vode ali blata, nekontroliranje gležnja idr. V takšni situaciji vas napotimo k dr. med., zelo verjetno bo potreben operativni poseg.

varnost

Postopek dela je varen.
Dodatne poškodbe niso možne.
Terapija je primerna tudi za dojenčke.

rezultat

Postrežemo vam z učinkom
in ne zgolj s storitvijo.
Rezultati so merljivi/preverljivi.

strokovnost

Bow Ter Ljubljana,
IOS & Phelan
BTE Australia 2010

ni vseeno,
komu zaupate svoje 

zdravje

Tina Šikonja Hudelja
Žena in mama. Lastnica in direktorica zavoda Medico Ars.

Že od 2009 Pain & Stress Management izkušnje.

Licenca IN dovoljenje za delo
Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije.

Od 2014 in naprej Zavod Medico Ars.

Od 2009 do 2014 Center za medicinsko rehabilitacijo.
Terme Dolenjske Toplice. Terme Krka.
Oddelek za fizioterapijo in masaže.
Reference: 
- Danilo Radošević, dr. med., spec. inter. med. Terme Krka.
- Ana Grajš, vodja fizioterapije v Termah Dolenjske Toplice.

inovativen pristop za odličen

rezultat

Uporaba ustrezno prilagojene kombinacije  večih najsodobnejših manualnih terapevtskih tehnik, ki dajejo merljiv rezultat. Postopek prilagodimo vašemu stanju.

Terapijo izvedemo v skladu z rezultati testiranja vašega stanja, ki ga opravimo z namenom uvideti in odpraviti vzrok vaših težav. Po terapiji ponovno testiramo ali je osnovni vzrok še prisoten in ustrezno ukrepamo.

Večina klientov zmanjšanje bolečine občuti med 1. terapijo. Za optimalen rezultat svetujemo 3 obiske, v kompleksnejših primerih 5. Po opravljenih terapijah imate dodatno možnost 4 neobveznih obnovitvenih terapij, ki jih lahko opravite znotraj enega leta.

mnenje učitelja in strank

preberite

I have known Tina for a number of years. She is a passionate and highly skilled Bowen therapist who consistently strives to practice the therapy at the highest level. I have no hesitation in recommending Tina for Bowen therapy.

GRAHAM PENNINGTON
Complementary Medicine Practitioner, Victoria - Australia

Enostavno najboljša terapevtka, ki z veliko razumevanja, znanja odpravlja telesno in duševno bolečino. Poskrbi za vse hude podjetniške tegobe kot so stres, nepravilna drža, zakrčene mišice ...
Toplo priporočam.

IRENA HORVAT
Kamareta Commerce d.o.o.

Tina je pri svojem delu nasmejana, polna znanja in, kar je najpomembnejše, učinkovita. Vsekakor jo priporočam!

MARTINA SIMONIČ
8 Shadows Art & SOFIA House of Wisdom founder l mixed media artist l creativity coach

Bownova terapija in Tina sta vedno prava odločitev! Gre za kombinacijo ne invazivne metode, korektnega in profesionalnega odnosa Tine, truda in angažiranosti vse do želenega rezultata. Osebno zelo zadovoljna in priporočam vsakemu.

NADA VENETIČ
Head Packaging Graphic Design department at Krka

I had severe pain in my knee and my son had one leg shorter than the other. We both had a couple of Bown Therapy sessions with Tina. My knee pain and swelling completely disappeared in one month and my son's difference in leg length has been completely reduced immediately after the last session. Tina is very professional and her approach during the sessions in incredibly calming. If you are experiencing any pain issues I am really recommending her and would not choose any other for me and my family.

MARJETA PANJAN ŽALEC
Senior Director Strategic Accounts at AMPLEXOR International

Tina helped me when my back was in pain. Calm, kind, passionate, skilled are words that describe Tina. I highly recommended!

JURIJ BROZOVIČ
Photographer and videographer

PROSTOR ZA
VAŠE MNENJE
Kako ste bili zadovoljni
z našimi storitvami?

KLIK SEM
OCENI STORITEV
NAPIŠI MNENJE

Anonimno podajte mnenje.
Ocenite izkušnjo.


Hvaležni bomo tudi za kritiko.
Iskrena povratna informacija 
je pogoj za izboljšanje ponudbe.

       

© Copyright Zavod Medico Ars